Join 34,000+ subscribers and receive articles from our blog about software quality, testing, QA and security.
 

HELP - SOAP WSDL problem


#1

Hi everybody
So here the problem, I’m trying to test TestRail v5.5.1.3746 connection with MantisBT 2.8.0 with a fresh empty database (Try it with an older MantisBT DB and got another problem)
When I try to Push, I’m getting the error message:
= ================================
Plugin “Mantis” returned an error: SOAP-ERROR: Parsing WSDL: Couldn’t load from ‘http:// < your-server > /api/soap/mantisconnect.php?wsdl’ : failed to load external entity "http://%3Cyour-server%3E/api/soap/mantisconnect.php?wsdl"
= ================================
Am I missing a setting somewhere for the WSDL and where is it ??? ( < your-server > )
Thanks in advance.


#2

Hi
It seems the BOLD tag is messing up the error message, it should read:
= =======================================
Plugin “Mantis” returned an error: SOAP-ERROR: Parsing WSDL: Couldn’t load from ‘http:// < your-server > /api/soap/mantisconnect.php?wsdl’ : failed to load external entity “http:// < your-server > /api/soap/mantisconnect.php?wsdl”
= =======================================
Thanks.


#3

Hi Guys
I found the problem, it was my projects were half configured, the top half only.
Thanks.


#4

Hey there,

Thanks for the post and the update! Glad to hear you got that worked out. Based on the error you provided It looks like the defect plugin settings still had the default placeholder value of entered instead of the url. Filling that in properly should get the results you’re looking for.